Lista Želja
0
Usporedi
0
Cart
0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Empty cart

Monokularji

Monokular je optična naprava, ki je narejena iz samo enega daljnogleda, ki je namenjen gledanju oddaljenih predmetov s samo z enim očesom. Monokularji dajo dvodimenzionalne slike. Običajno imenujemo monokularje kar daljnogledi ali teleskopi. Monokularji so narejeni iz leč in včasih vsebujejo tudi optične prizme. Teža monokularjev je mnogo manjša kot teža binokularjev. Pri veliki povečavi hočemo svetlo sliko in dobro ločljivost, kar je nemogoče doseči z uporabo daljnogleda v roki (tresljaji). Zaradi tega se več uporabljajo težje naprave, ki se običajno namestijo na trinožni stativ. Manjši monokularji in ročni monokularji se uporabljajo samo za manj zahtevna opazovanja

Med prednosti monokularjev so:

  1. Velikost in teža: Monokularji so običajno manjši in lažji od dvojnega ali trojnega teleskopa. Zaradi tega so prenosljivi in primerni za uporabo na terenu, pri pohodih, kampiranju, na potovanjih in drugih aktivnostih, kjer je pomembno, da oprema ne zavzema preveč prostora.

  2. Enostavnost uporabe: Monokularji so zelo enostavni za uporabo. Za razliko od dvojnih teleskopov, kjer je potrebno pravilno usklajevanje obeh tubusov za doseganje pravilne slike, monokularji uporabnikom omogočajo hiter in enostaven ogled slike brez potrebe po prilagajanju.

  3. Večnamenska uporaba: Monokularji se lahko uporabljajo za različne namene, kot so opazovanje narave, gledanje športnih dogodkov, navtične dejavnosti, opazovanje zvezd in planetov, in še več. Nekateri modeli monokularjev imajo tudi vgrajeno kamero, ki omogoča fotografiranje ali snemanje videa.

  4. Cena: Monokularji so običajno cenovno ugodnejši od dvojnih teleskopov, kar pomeni, da so lahko dostopni za širšo množico uporabnikov.

  5. Vodoodpornost: Nekateri modeli monokularjev so vodoodporni, kar pomeni, da jih lahko uporabljate tudi v mokrih pogojih, kot so pohodi ali opazovanje divjine ob vodi.

Vse te prednosti monokularjev jih naredijo primernih za širok spekter uporabnikov in dejavnosti, kjer so pomembne mobilnost, enostavnost uporabe in vsestranskost.

Postavi Padajući Poredak
Postavi Padajući Poredak

Be informed about news and discounts

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće SLOVARMS d.o.o obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje SLOVARMS d.o.o nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti SLOVARMS d.o.o skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti SLOVARMS d.o.o (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater SLOVARMS d.o.o se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Provjerite Pravilnik o privatnosti.