Lista Želja
0
Usporedi
0
Cart
0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Empty cart

Spektivi

Spektivi

Spektivi so optični instrumenti, ki se uporabljajo za opazovanje in povečevanje predmetov na daljavo. Uporabnost spektivov je odvisna od njihovega namena in zmogljivosti, vendar jih običajno uporabljamo za naslednje dejavnosti:

  1. Opazovanje narave: Spektivi so priljubljeni pri ljudeh, ki uživajo v opazovanju ptic, živali in drugih naravnih pojavov na daljavo. S svojo močjo povečave in jasnostjo slike, ki jo zagotavljajo, so spektivi nepogrešljivi pri takšnih dejavnostih.

  2. Lov: Spektivi se pogosto uporabljajo pri lovu, da lahko lovci na veliko daljavo vidijo in ocenijo divjad. Spektivi so lahko opremljeni z različnimi merilniki razdalje in kotov, kar omogoča natančno določanje razdalje in lokacije tarč.

  3. Astronomija: Spektivi se uporabljajo tudi za opazovanje neba in astronomskih pojavov. Pri tej dejavnosti je pomembno, da spektivi zagotavljajo veliko svetlost in kontrast, da se lahko jasno vidi tudi šibkejše zvezde in druge nebesne objekte.

  4. Oglede: Spektivi se uporabljajo tudi v različne namene oglede, na primer za ogled arhitekturnih znamenitosti ali pri športnih prireditvah.

Spektiv je uporaben pripomoček za lovce, saj omogoča boljši pregled in oceno tarče na daljavo. Uporablja se lahko za opazovanje živali, ki se nahajajo na veliki razdalji, za preverjanje kakovosti trofej ali za določanje spola in starosti divjadi.

Pri lovu na daljavo je uporaba spektiva pomembna tudi z vidika varnosti, saj lahko lovci na ta način preverijo, kaj se nahaja za tarčo in ali je strel varno izvedljiv.

Poleg tega lahko spektivi pomagajo pri načrtovanju lova, saj omogočajo boljši pregled terena in prepoznavanje potencialnih lovskih področij. Spektivi so tudi koristni za opazovanje ptic in drugih živali ter za opazovanje narave nasploh.

Spektivi so pogosto uporabljeni na streliščih pri streljanju na dolge razdalje, saj omogočajo natančno merjenje in ocenjevanje razdalj ter povečujejo vidno polje, kar omogoča lažje lociranje tarče in natančno usmerjanje strela. Spektivi za streljanje na dolge razdalje imajo pogosto visoko povečavo, zelo dobro optično kvaliteto ter nastavljive nastavitve za vetrovnik in dvig strela. Pri izbiri spektiva za streljanje na dolge razdalje je pomembno upoštevati tudi velikost leče in kakovost optičnega stekla, saj imata velik vpliv na kakovost slike in natančnost merjenja razdalj.

Postavi Padajući Poredak
Stranica:
  1. 1
  2. 2
Postavi Padajući Poredak
Stranica:
  1. 1
  2. 2

Be informed about news and discounts

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće SLOVARMS d.o.o obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje SLOVARMS d.o.o nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti SLOVARMS d.o.o skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti SLOVARMS d.o.o (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater SLOVARMS d.o.o se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Provjerite Pravilnik o privatnosti.