Lista Želja
0
Usporedi
0
Cart
0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Empty cart

Merkel SR1

Merkel SR1

Bistvo izdelave
Izraz manufaktura izvira iz časa, ko sta brata Merkel ustanovila svoje podjetje. Manufaktura je že od začetka združevala tradicionalne, ročne spretnosti s sodobnimi industrijskimi proizvodnimi metodami. Zakonca Merkel sta bila otroka industrijske revolucije – vendar sta bila tudi obrtnika. In tako so znali najučinkoviteje združiti strojno in ročno delo. Merkel je to znanje ohranil.

Tudi puške MEM so z visokim deležem strojnega dela vendarle individualno izdelani izdelki, v katerih so orožarske veščine združene z inženirsko tehnologijo. Izdelane so v istem lastnem konceptu in z enako skrbnostjo kot puške Meisterstück – zelo pogosto na istih strojih in s strani istih ljudi.

Manufaktura je živ organizem in končni izdelki so rezultat izkušenj, spretnosti in (četudi se sliši pretirano) ponosa tistih, ki jih izdelujejo. To velja enako za sodobno puško Merkel kategorije MEM kot za tradicionalno izdelano puško Meisterstück.

Polavtomatske puške Merkel SR1
Zgodovina starega orožarskega mesta Suhl ni bila nikoli omejena na tradicionalne puške s prelomnimi cevmi. Tu je posebno vlogo igrala Merklova naklonjenost lovskim puškam. Kljub temu je Merkel v fazi prenove na prelomu tisočletja razvil repetirne in polavtomatske lovske puške – splošno cenjene mojstrovine natančnega inženirstva. Proizvajalec Suhl je pri tem uporabil številne vire in strokovnjake. Toda Suhlove lastnosti niso bile nikoli pozabljene. Številni koncepti, na katerih so temeljila dejanja, izvirajo iz mesta Suhl.

Lansiranje polavtomatske puške SR1 na trg leta 2006 je spremenilo podobo znamke Merkel. Poleg tradicionalnega lovskega orožja je imela Merkel zdaj v svoji ponudbi tudi lastno interpretacijo na temo »polavtomatskega orožja« in tako dokazala svojo kompetentnost v vseh segmentih konstruiranja lovskega orožja. Merkel je ta izdelek razvil skupaj s strokovnjaki za polavtomatske puške in zunanjimi oblikovalci. Letalska in vesoljska tehnologija je ponudila številne funkcionalne in materialne rešitve. Preizkus neprekinjenih obremenitev s 1.500 naboji z enajstimi različnimi obremenitvami nabojev, pod uradnim nadzorom Državne dokazne hiše v Suhlu, je potrdil najvišjo stopnjo varnosti in primernosti za uporabo te puške. Spomladi 2006 je prva polavtomatska puška zapustila tovarno Suhl.

SR1 Basic

SR1 temelji na preizkušeni tehnologiji, saj je bil njen princip konstrukcije stotisočkrat dokazan: samočistilni sistem plinskega tlačnega bata z vrtljivo glavo zaklepa omogoča zanesljivo uporabo velikega izbora streliva. Inteligentno rešeno: Pri prvem polnjenju vložka ročice za polnjenje ni treba glasno pritisniti – tiho se potisne v sprednji položaj. Različica Basic je robustno orodje za vsakodnevni lov.

SR1 Basic Suppressor

Ekskluziven koncept zvočne zaščite za polavtomatsko puško SR1 Basic: dolžine cevi SR1 Basic Suppressor za uporabo dušilvec zvoka so 500 mm v standardni in 510 mm v magnum različici – cevi nimajo klasičnih merkov, ampak navoj na ustju M15x1 za namestitev supresorja zvoka. Z uporabo dušilca ki se natakne preko cevi, se puške Merkel Suppressor podaljšajo samo za 140 mm.

Uporaba puške Basic Suppresor SR1 je možna tudi brez dušilca – vendar je za to treba prilagoditi odvajanje plina. Stikalo za preklop iz normalnega v način z uporabo z dušilcem in nazaj je varno nameščeno pod prednjim delom - kopiščkom. Puška in dušilec sta popolnoma usklajena in delujeta v popolni harmoniji.

Standard SR1
Na prvi pogled se SR1 s svojo ergonomsko zasnovo zdi estetsko odmaknjen od vrednot podjetja. Na drugi pogled pa visoka natančnost, oblikovana zasnova in funkcionalnost te lovske puške razkrijejo »esprit« umetnosti izdelovanja orožja Suhl. Primer: samočistilni sistem plinskotlačnega samopolnilnika omogoča uporabo širokega nabora streliva brez ročnega posega v plinski sistem

Postavi Padajući Poredak
Postavi Padajući Poredak

Be informed about news and discounts

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće SLOVARMS d.o.o obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje SLOVARMS d.o.o nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti SLOVARMS d.o.o skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti SLOVARMS d.o.o (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater SLOVARMS d.o.o se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Provjerite Pravilnik o privatnosti.