Lista Želja
0
Usporedi
0
Cart
0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Empty cart

Šibrenice

Šibrenice

Bistvo izdelave
Izraz manufaktura izvira iz časa, ko sta brata Merkel ustanovila svoje podjetje. Manufaktura je že od začetka združevala tradicionalne, ročne spretnosti s sodobnimi industrijskimi proizvodnimi metodami. Zakonca Merkel sta bila otroka industrijske revolucije – vendar sta bila tudi obrtnika. In tako so znali najučinkoviteje združiti strojno in ročno delo. Merkel je to znanje ohranil.

Tudi puške MEM so z visokim deležem strojnega dela vendarle individualno izdelani izdelki, v katerih so orožarske veščine združene z inženirsko tehnologijo. Izdelane so v istem lastnem konceptu in z enako skrbnostjo kot puške Meisterstück – zelo pogosto na istih strojih in s strani istih ljudi.

Manufaktura je živ organizem in končni izdelki so rezultat izkušenj, spretnosti in (četudi se sliši pretirano) ponosa tistih, ki jih izdelujejo. To velja enako za sodobno puško Merkel kategorije MEM kot za tradicionalno izdelano puško Meisterstück.

Šibrene puške Merkel
Side-by-side šibrenice so lahke in čudovito elegantne lovske puške; lepi predstavniki dobrih starih časov. Razporeditev cevi ena ob drugi je klasično načelo oblikovanja lovskega orožja – to načelo se v Suhlu uporablja že od zgodnjih dni. Čeprav sta bila brata Merkel na začetku bolj zavezana orožju over-under (cevi zgoraj in spodaj), se je filozofija Merklove kmalu prenesla na tradicionalno puško z vzporedno priveznjenimi cevmi. Primer tega je estetska linija tankih spajkanih cevi– blagovne znamke Merkel Meisterstücks.

Ne glede na to, ali imajo zaklepe Anson & Deeley ali stranske ključavnice, so puške Suhl kmalu razvile svoj slog in spretno improvizirale obstoječe sisteme in rešitve. Poleg klasične kljuke za cev je Suhl kmalu sprejel križni zaklep, ki ga je razvil William Greener – ki je najbolje predstavljal izdelavo orožja.

Merkel ohranja eleganco in lahkotnost teh pušk z doslednim upoštevanjem tradicije. Svojo vlogo imajo tudi individualno prilagojeni sprejemniki. Za tri ponujene kalibre so izdelani trije različni sprejemniki – prilagojeni kalibrom. Zaradi tega so sprejemniki vitki, puške pa lahke in odzivne. Tudi pri šibrenicah je jeklo prepleteno z jeklom in uporabljeno je načelo Merkel od zgoraj navzdol. Tako je sprejemnik puške side-by-side konstruiran tako, da lahko prenese enak pritisk plina kot risana puška Safari, namenjena nejvečjim kalibrom.

O/U šibrena puška 303E
Od leta 1924 – in verjetno tako dolgo, dokler obstajajo lovci: 303 je večna klasika med Merkel Meisterstücks puškami. Leta 1932 je ta puška stala okoli 1550 nemških mark; več kot Opel P4, ki je takrat stal 1400 nemških mark. O tem ni dvoma: 303 je bil in je luksuzen izdelek. Njena funkcionalna načela in videz še vedno ustrezajo prvotni ideji popolne zover-under puške – vendar so bili uporabljeni najnovejši materiali in zmogljivost te puške nenehno prilagojeni trenutnemu stanju tehnologije. Ali obstaja boljša oblika trajnosti kot biti izdelan za več generacij?

SxS šibrenica 40E / 45E / 41E
Puške so popolnoma uravnotežene pri zamahu in imajo udoben odsun. Opremljen s popolnoma zanesljivimi ključavnicami Anson & Deeley.

40E je osnova Meisterstück serije side-by-side šibrenic z priveznjenimi cevmi. Lahka in elegantna postavlja merila glede odzivnosti.

45E side-by-side šibrenica združuje Suhlovo kakovost in natančnost z angleškim slogom – tako v kopitu kot tudi v kovinskih površinah. Angleško kopito, zaključeno s finim ročno izrezanim karojem na zadnji plošči in ploščo z monogramom v srebru. Jekleni mehanizem je sivo nitriran – tako kot varovalo sprožilca, zaklepna ročica in varnostni drsnik varovalke.

SxS šibrenica 60E / 65E / 61E
Ta funkcionalni Meisterstück je zbirateljski kos med puškami. Posebna značilnost: stranske ključavnice, ki jih je Merkel izdelal v Suhlu, združujejo natančno inženirstvo z eksplozivno močjo zapleteno izdelanih V-vzmeti – draguljev umetnosti izdelovalcev orožja Merkel. Povračilo teh mojstrovin izdelanih iz jekla je minimalen čas razvoja strela in fascinacija prefinjenega stranskega zaklepa. Les in jeklo sta mojstrsko združena v celoto. Celoten vtis popestri ročno utrjen oljni zaključek, ki kopitu doda dodaten lesk.

Be informed about news and discounts

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće SLOVARMS d.o.o obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje SLOVARMS d.o.o nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti SLOVARMS d.o.o skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti SLOVARMS d.o.o (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater SLOVARMS d.o.o se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Provjerite Pravilnik o privatnosti.