Lista Želja
0
Usporedi
0
Cart
0
Košarica Subtotal: 0,00 €
Empty cart

Termovizija

Termovizija

Med najbolj pomembnimi značilnostmi termovizijskih kamer so ločljivost, povečava, vidno polje, osveževalna hitrost in občutljivost na temperaturne spremembe. Visoka ločljivost pomeni, da bodo slike bolj jasne in podrobne, večja povečava pa omogoča lovce, da se približajo živalim in jih opazujejo bolj natančno. Širše vidno polje omogoča boljšo preglednost okolice in boljšo situacijsko zavedanje, medtem ko višja osveževalna hitrost omogoča bolj gladko prikazovanje slike in lažjo sledenje premikajočim se živalim. Občutljivost na temperaturne spremembe pa omogoča odkrivanje živali, ki oddajajo le malo toplote.

Večji senzorji imajo večjo površino in zato lahko zberejo več toplotnega sevanja. To pomeni, da lahko kamere z večjimi senzorji prikažejo bolj natančne podrobnosti in odkrijejo toplejše predmete na daljše razdalje. Manjši senzorji so lahko bolj priročni in enostavnejši za uporabo, vendar imajo manjšo občutljivost na toplotno sevanje, kar lahko omejuje njihovo uporabo v različnih pogojih. 

Spectral range pri termoviziji se nanaša na območje elektromagnetnega valovanja, ki ga lahko zazna termovizijska kamera. Vsak predmet oddaja toplotno sevanje v različnih valovnih dolžinah in območjih spektra. Zato imajo termovizijske kamere različne spektralne razpone, ki določajo, kateri deli spektra so vidni in zaznavni na sliki. Območje spektralnega razpona pri termoviziji je običajno navedeno v mikrometrih (µm) in se običajno giblje med 7,5 µm in 14 µm. Spektralni razpon vpliva na sposobnost kamere, da zazna toplotno sevanje pri različnih temperaturah in v različnih okoliščinah. Na primer, nekatere kamere imajo spektralni razpon, ki jim omogoča, da zaznajo hladne predmete bolje kot druge, medtem ko lahko druge zaznajo toplejše predmete na daljše razdalje.

Termovizija lahko pomaga lovcev pri načrtovanju lova, iskanju živali, ki so se skrite v gostem rastju, ali pa pri identifikaciji živali, ki so bile že ustreljene. Vendar pa je pomembno upoštevati, da termovizijske kamere ne smejo biti edino sredstvo za lov in da je treba upoštevati vse lovne zakone in etične standarde pri uporabi tehnologije.

Pri izbiri termovizijske kamere je pomembno upoštevati vrsto lova ali uporabo, za katero jo želite uporabiti, in nato izbrati napravo, ki ima ustrezno velikost senzorja in kakovost optike za te potrebe.Za strokovno svetovanje se lahko obrnete na nas preko telefona ali na email: info@slovarms.si

Postavi Padajući Poredak
Stranica:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Postavi Padajući Poredak
Stranica:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Be informed about news and discounts

Upisivanjem svoje elektronske adrese prijavljujete se na e-novosti, kojima će vas poduzeće SLOVARMS d.o.o obavještavati o novostima u ponudi u e-shopu i trgovini, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti upisujete se i u bazu primatelja pogodnosti (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra), koje SLOVARMS d.o.o nudi svojim korisnicima.

Radi prijave na e-novosti SLOVARMS d.o.o skuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se prijavite kao registrirani član, i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon slanja obrasca elektronskom poštom, na navedenu ćete adresu primiti potvrdu primitka – njenim ćete potvrđivanjem do opoziva biti prijavljeni na e-novosti SLOVARMS d.o.o (tzv. opt-in odobrenje). Kad god želite možete pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnim podacima trajno ili privremeno prestane koristiti vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga. Vašem će zahtjevu biti udovoljeno u roku 15 dana od primitka zahtjeva, kako nalaže zakon. Možete zatražiti i prijenos ili upoznavanje s podacima.

Operater SLOVARMS d.o.o se obavezuje da će podatke brižno čuvati u skladu sa zakonom koji uređuje čuvanje osobnih podataka.

Pošiljatelj e-novosti i operater vašim osobnim podacima je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Provjerite Pravilnik o privatnosti.