slovenia croatian italian beta

Več pogledov

DDoptics V6 2,5-16x42 | MRAD

OCENI IN ZADENI 100 €!

Zaloga: Na zalogi

Cena: 969,00 €

Akcija: 920,00 €

Hiter predogled

DDoptics V6 Zielfernrohr 2,5-16x42 | MRAD


30 let garancije

Za kakršnekoli dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 05 620 22 08 ali nam pišite na info@slovarms.si.

* Obvezna polja

Cena: 969,00 €

Akcija: 920,00 €

Podrobnosti

Idealen strelni daljnogled za vse razdalje!

Strelni daljnogled V6 2.5-16x42 3. generacija DDoptics

Ohišje daljnogleda je iz trdne aluminijeve zlitine, zato je odporen na udarce. Strelni daljnogled je popolnoma brez plastičnih delov. Vsi aluminijasti deli so zaščiteni z mat anodizirnim premazom. Zmogljive optične leče zagotavljajo svetlo in čisto sliko tudi pri največji 16x povečavi. Optika zagotavlja visok kontrast, je brez paralakse in nudi izvrstno barvno sliko z odlično robno ostrino.
Z vidnim poljem 14 m (pri povečavi 2,5x) ali 2,5 m (pri 16-kratni povečavi) je optika primerna za vse lovske namene, tako za dnevni, kot tudi nočni nov, za zalaz in čakanje na visoki preži.

Najvišja kakovost
Daljnogled je opremljen s tankim A4NA križem, ki le minimalno pokriva tarčo. Križ je pozicioniran v drugem vidnem planu in se z večanjem povečave ne debeli 

V slabih svetlobnih pogojih ali ponoči, bleščanje rdeče steklenih vlaken podpira -Leuchtpunkt ki se lahko zatemni natančno in kontinuirano in je po izbiri na voljo z inteligentno vklop / izklop avtomatsko funkcijo (iFiber ™).

"V6 2,5-16x42" ima hitro prilagoditev križanja (ASV).
Njihovi kovinski stolpi za višino in stransko prilagajanje so povsem vodotesni. ASV ima dvojno lestvico (Doubleturn) in nič postanek (Zerostop). To vam omogoča, da nastavite različne razdalje fotografiranja, odvisno od smeri vetra in moči vetra ali možnega premikanja cilja.
Mreže se prilagodi z 0,1 MRAD (milliradiant) na klik. To ustreza 1 cm do 100 m. Prilagajanje klikov deluje popolnoma natančno in ponovljivo.

Nastavitveno območje
Ena revolucija prilagoditvenega stolpa ustreza 10 mrad. (100cm za 100m)
Celotno nastavitveno območje je 26 mrad. (260 cm pri 100 m)
To ustreza nastavitvenemu razponu od 2600cm do 1000m.

Križ je pozicioniran v drugem vidnem planu in se z večanjem povečave ne debeli 

Novosti:
Kaj je novega pri strelnih daljnogledih DDoptics gen3?  
1. Zamenjan je bil obroček za večanje povečave, hkrati ima precej boljši oprijem. 
2. Križ German 4 je bil modificiran tako, da ima oddebeljene krake krajše i z tem nudi večjo preglednost okoli samega centra križa
3. Turreta za nastavitev križa je popolnoma izdelana iz kovine (večina evropskih daljnogledov ima plastičnega) ter podpira funkcije doubleturn and zerostop.

   
Robust adjustment mechanics for the hard use with zerostop & ASV 
Turrete za premikanje križa strelnega daljnogleda DDoptics generacije III, so izdelana iz robustne aluminijeve zlitine in nimajo plastičnih delov. Vsi aluminijasti deli so obdelani z novim, ne sijočim DDoptics fino-črnim eloksiranim premazom. Mehanizmi za prilagajanje so bili spremenjeni v taktično različico, kar pomeni, da niso le zelo odporni na udarce in so popolnoma neprepustni, temveč tudi trdi in tako zaščiteni pred nenamernim obračanjem.

Total adjustment range:
355 klikov
ali 88,75 MOA po višini
ali 44,37 MOA po smeri

 

Reticle adjustment with zerostop
The amount of click adjustments can be seen on the double scale (doubleturn) of the hight adjustment tower and be adjusted accordingly. After test shooting the reticle adjustment can be put on zero. Then the zerostop ring is turned until the stop. After that the zero adjustment is adjusted via the zerostop ring from below in order to reach an impact at the position zero. From the position zero different target distances can be preadjusted with a marker system, provided that one knows how to use it. The lateral adjustment tower has two opposing scales. That way the reticle can be preadjusted according to wind direction and wind intensity or a possible movement of the target starting at the zero position.

-

Tehnične specifikacije:

teža 610 g
generacija III
oznaka HDX III
povečava 2,5-16
leča objektiva 42 Ø  mm
velikost pupila Ø v mm 10,6 -2,6
nastavljiva paralaksa DA
vidno polje 100m 14-2,5
Augenabstand in mm 186-100
dioptrija -3 bis +3
križ New Absehen 4
osvetljena pika Ja
pozicija križa 2. vidni plan
nastavitev klika 1klik/1cm 100m
nastavitev paralakse M 20-500 - ∞
premaz tube fine black
premer tube 30 mm
ASV Zerostop da
zunanji fi daljnogleda 50
dolžina 332

Daljnogled ima tudi možnost "pametne" osvetlitve DDoptics IFiber

-

Katere so prednosti nove tehnologije DDoptics IFiber?

Več udobja in varnosti brez prilagajanja. Uporaba osvetljene pike je enostavnejša kot ponavadi. Preprosto obrnite gumb za brezstopenjsko nastavitev osvetljene optične točke na želeno svetlost. To je to! Vaš novi, inteligentni IFiber bo naredil ostalo.

Vaše gibanje aktivira osvetljeno piko. (Motion control - Nadzor gibanja)

Zelo sodobno pozicijsko in gibalno tipalo zaznava vsako gibanje in pozicijo optike. Krmilnik interpretira te podatke tako, da je piksel za osvetlitev lahko kjer koli je to potrebno. Na ta način se maksimalna moč varčuje..

Funkcija gor in dol (Angle-Control)

Če presegate kot 45 stopinj (višje ali nižje), osvetlitev preveri, če streljate navzgor ali navzdol. Če se po nekaj minutah ne vrnete v normalno mesto za streljanje, se osvetlitev ugasne, oziroma preide v način mirovanje.

Način prevoza (nadzor položaja in krmiljenje kota)

Med transportnim načinom (obešanje puške na ramo ali leži na strani) se osvetlitvena pika ne aktivira s premikom. Ko optiko privedete v običajen položaj streljanja, se IFiber Controller ponovno odzove na gibanje. Kratek vlečenje ali nagibanje znova aktivira osvetlitev v predhodno nastavljeni svetlosti (IFiber-Memory-Control).

Kako deluje IFiber:
Logični odgovor je: najsodobnejša mikro tehnologija. Novi kontroler za osvetlitev je opremljen z najsodobnejšo mikro tehnologijo. Z ultra modernim senzorjem gibanja in položaja se zabeleži vsako gibanje in položaj optike. Te informacije zaznava krmilnik, da vam omogoča, da je pika osvetlitve na voljo, ko jo potrebujete, hkrati pa prihranite največjo količino energije. Ta nadzor ima porabo energije, ki ni višja od samopraznjenja baterije.

Če IFiber v več kot treh urah ne opazi nobenih dejavnosti, se lahko elektronika popolnoma izklopi. Tako krmilnik omogoča popolno zaščito baterije. Po izklopu ni mogoče aktivirati brez vaše pomoči. V tem stanju je vaša baterija čim bolj zaščitena pred izpraznitvijo s strani potrošnika (Controller, light).

Znova zaženite prek ponastavitve

Če želite znova zagnati osvetlitev, postavite gumb za osvetlitev na ničelno mesto za dve sekundi. Po tem lahko osvetlitveno piko znova uporabite kot običajno.

.