slovenia croatian italian beta

Več pogledov

DDoptics Nachtfalke HDX 5-30x50 Tactical - MilDot

OCENI IN ZADENI 100 €!

Zaloga: Na zalogi

Cena: 1.138,00 €

Akcija: 1.080,00 €

Hiter predogled

DDoptics Nachtfalke HDX 5-30x50 Tactical - MilDot
Taktično/lovski strelni daljnogled velikih zmogljivosti.


30 let garancije

Za kakršnekoli dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 05 620 22 08 ali nam pišite na info@slovarms.si.

* Obvezna polja

Cena: 1.138,00 €

Akcija: 1.080,00 €

Podrobnosti

Strelni daljnogled DDoptics Nachtfalke 5-30x50 Tactical je zelo zmogljiv taktičen daljnogled, z 6x razponom med najmanjšo in največjo povečavo. Z 2mm debelimi stenami ohišja, dosega vojaške standarde po robustnosti. Turrete za uravnavanje križa so kovinske in ne vsebujejo plastičnih delov, tako kot daljnogledi drugih evropskih znamk. Vsi aluminijasti deli daljnogleda pa so prevlečeni z eloksiranim premazom DDoptics.Dobro definiran križ je dovolj tanek, da ne pokriva tarče na velike razdalje, kliki pa so tako natančni da zagotavljajo 100% ponovljivost.

Quick adjustment with zerostop 
Število klikov je vidno na dvojni skali nastavitvene turrete. (doubleturn). Po končanem pristreljevanju, turrete postavite na ničlo. Za streljanje na različne razdalje, si lahko pomagate z obarvanimi markerji, podobno kot ima to Swarovski optika.

Lateral adjustment with opposing scales
Bočno premikanje krića ima 2 ločeni skali. Prva služi za nastrelitev puške, z drugo pa lahko popravite lego zadetka, glede na moč in smer vetra.

Tactical Mildot križ je postavljen v drugem vidnem planu in se z večanjem povečave ne debeli.
Križ MilDot tactical je v drugem vidnem planu in se z povečavo ne debeli, prave lastnosti pa ima pri 10x povečavi. Na ta način, križ pokriva le 3,91mm na razdalji 100m in ima pri največji povečavi (30x) še vedno 1,1m vidnega polja na 100m. Korak nastavitve križa je 1/8 MOA (minute of angle) na klik, kar je enako 3,56mm na 100m. 
Skupni seštevek klikov:

  • 470 clicks
  • equals 58,75 MOA
  • equals 29,37 MOA per side

.

MOA Tabelle

Nastavitev paralakse
Paralaksa je nastavljiva že od 25m dalje, kar omogoča briljantno sliko na vseh razdaljah in izniči možnost premikanja strela.

Skoraj neuničljiv
Dušikovo polnilo Nachtfalke 5-30x50 T zagotavlja vodotesnost (0,3 kg / cm2) in ščiti pred notranjo kondenzacijo. Groba uporaba skoraj ne more poškodovati optike (premer tube 30 mm, dolžina: 348 mm), ker je izdelana iz duraluminija (70%), medenine (20%) in jekla (10%). Zunanje stene so dobele 2mm. Odpornost na udarce je do 1000 G ali 6500 Joula. Optika deluje tudi pri ekstremnih temperaturah (+80 stopinj Celzija do -20 stopinj Celzija).

Najmanjša oddaljenost očesa in nastavitev dioptrije
Najmanjša oddaljenost očesa je pri tem daljnogledu kar 89mm, kar mu omogoča uporabo tudi na MAGNUM kalibrih. Za spremembo iz najmanjše na največjo povečavo je potreben le 3/4 obrat. Dioptija je nastavljiva (-3 to +4), okular pa zaščiten z mehko gumo.

The best illumination dot for backlight/twilight/night vision mode
Križ daljnogleda je osvetljen (za 89€ doplačila je dobavljiv tudi z IFiber verzijo). Zahvaljujjoč fiber tehnologiji, postane osvetlitev nemoteča, celo v popolni temi. Osvetlitev je mogoče zatemniti do te mere, da je človeško oko zazna le v popolni temi. Pod 4 stopnjo pa je pika vidna le še z nočno napravo. Ko je pika osvetlitev ugasnjena, pa je križ popolnoma uporaben.


Daljnogled ima tudi možnost "pametne" osvetlitve DDoptics IFiber

-

Katere so prednosti nove tehnologije DDoptics IFiber?

Več udobja in varnosti brez prilagajanja. Uporaba osvetljene pike je enostavnejša kot ponavadi. Preprosto obrnite gumb za brezstopenjsko nastavitev osvetljene optične točke na želeno svetlost. To je to! Vaš novi, inteligentni IFiber bo naredil ostalo.

Vaše gibanje aktivira osvetljeno piko. (Motion control - Nadzor gibanja)

Zelo sodobno pozicijsko in gibalno tipalo zaznava vsako gibanje in pozicijo optike. Krmilnik interpretira te podatke tako, da je piksel za osvetlitev lahko kjer koli je to potrebno. Na ta način se maksimalna moč varčuje..

Funkcija gor in dol (Angle-Control)

Če presegate kot 45 stopinj (višje ali nižje), osvetlitev preveri, če streljate navzgor ali navzdol. Če se po nekaj minutah ne vrnete v normalno mesto za streljanje, se osvetlitev ugasne, oziroma preide v način mirovanje.

Način prevoza (nadzor položaja in krmiljenje kota)

Med transportnim načinom (obešanje puške na ramo ali leži na strani) se osvetlitvena pika ne aktivira s premikom. Ko optiko privedete v običajen položaj streljanja, se IFiber Controller ponovno odzove na gibanje. Kratek vlečenje ali nagibanje znova aktivira osvetlitev v predhodno nastavljeni svetlosti (IFiber-Memory-Control).

Kako deluje IFiber:
Logični odgovor je: najsodobnejša mikro tehnologija. Novi kontroler za osvetlitev je opremljen z najsodobnejšo mikro tehnologijo. Z ultra modernim senzorjem gibanja in položaja se zabeleži vsako gibanje in položaj optike. Te informacije zaznava krmilnik, da vam omogoča, da je pika osvetlitve na voljo, ko jo potrebujete, hkrati pa prihranite največjo količino energije. Ta nadzor ima porabo energije, ki ni višja od samopraznjenja baterije.

Če IFiber v več kot treh urah ne opazi nobenih dejavnosti, se lahko elektronika popolnoma izklopi. Tako krmilnik omogoča popolno zaščito baterije. Po izklopu ni mogoče aktivirati brez vaše pomoči. V tem stanju je vaša baterija čim bolj zaščitena pred izpraznitvijo s strani potrošnika (Controller, light).

Znova zaženite prek ponastavitve

Če želite znova zagnati osvetlitev, postavite gumb za osvetlitev na ničelno mesto za dve sekundi. Po tem lahko osvetlitveno piko znova uporabite kot običajno.

.