slovenia croatian italian beta

Več pogledov

DDoptics 2,5-15x56 N-FX

OCENI IN ZADENI 100 €!

Zaloga: Na zalogi

Cena: 1.267,00 €

Akcija: 1.205,00 €

Hiter predogled

DDoptics 2,5-15x56 N-FX
30 let garancije

Za kakršnekoli dodatne informacije nas pokličite na telefonsko številko 05 620 22 08 ali nam pišite na info@slovarms.si.

* Obvezna polja

Cena: 1.267,00 €

Akcija: 1.205,00 €

Podrobnosti

Strelna optika za vse vrste lova. DDoptics strelni daljnogledi linije Nachtfalke N - FX se ponašajo z 6x faktorjem med najmanjšo in največjo povečavo, odlično robno ostrino, ter izjemno svetlobno propustnostjo. 

Latnosti DDoptics Nachtfalke N - FX:

 • 1) bazirano na Gen 3 - special edition FX
 • 2) FX = več vidnega polja in boljša robna ostrina
 • 3) manj robne črnine
 • 4) kupole za nastavitev križa so kovinske (ne plastične)
 • 5) CT glass - briljantna slika in nizka disperzija
 • 6) double scale (doubleturn)
 • 7) zerostop for ASV (možnost blokiranja balističnega stolpca na 0)
 • 8) hard tactical  MRAD click detent (vsak klik / 1cm na 100m)
 • 9) razpon nastavitve križa 184 clicks = 1,8m na 100m
 • 10) nov design obroča za nastavitev povečave
 • 11) izredno tanek križ
 • 12) ročna nastavljiva paralaksa 

.

Idealen strelni daljnogled za vse razdalje!

Velika povečava in izjemna svetlobna propustnost
Lov na velikih odprtih terenih zahteva dobro strelno optiko. Velika povečava omogoča strele na velike razdalje, vendar je izjemno pomembno da ima optika pri velikih povečavah še vedno dobro svetlobno propustnost. Veliko vidno polje, dobra robna ostrina in zelo majhna robna črnina na okularju pa vam omogočata tudi strel na manjše razdalje in na bežečo divjad.

Tudi pri 15-kratni povečavi, posebni premazi onemogočajo odseve in lomljene slike. Tako je Nachtfalke 2,5-15x56 mogoče uporabiti tudi kot spektiv in z njim oddati strel na največje razdalje.

Hunting A4N osvetljen križ z pametno osvetlitvijo IFiber
Strelni daljnogled 2,5-15x56 N-FX je opremljen z tankim in moderno zasnovanim lovskim križem 4 N.

New reticle 4N for minimal target concealment
Če pogledamo skozi novo generacijo strelnega daljnogled Gen III, strelec takoj opazi praktično zasnovo:
Križ je oddebeljen levo, spodaj in desno od centra, vendar dovolj narazen da ne pokriva tarče. Velika prednost, zlasti za lov v slabih svetlobnih pogojih, saj je cilj le minimalno zatemnjen in optimalno podpira hitro in varno streljanje.

Križ je pozicioniran v drugem vidnem planu in se z večanjem povečave ne debeli 

Novosti:
Kaj je novega pri strelnih daljnogledih DDoptics gen3?  
1. Zamenjan je bil obroček za večanje povečave, hkrati ima precej boljši oprijem. 
2. Križ German 4 je bil modificiran tako, da ima oddebeljene krake krajše i z tem nudi večjo preglednost okoli samega centra križa
3. Turreta za nastavitev križa je popolnoma izdelana iz kovine (večina evropskih daljnogledov ima plastičnega) ter podpira funkcije doubleturn and zerostop.

   
Robust adjustment mechanics for the hard use with zerostop & ASV 
Turrete za premikanje križa strelnega daljnogleda DDoptics generacije III, so izdelana iz robustne aluminijeve zlitine in nimajo plastičnih delov. Vsi aluminijasti deli so obdelani z novim, ne sijočim DDoptics fino-črnim eloksiranim premazom. Mehanizmi za prilagajanje so bili spremenjeni v taktično različico, kar pomeni, da niso le zelo odporni na udarce in so popolnoma neprepustni, temveč tudi trdi in tako zaščiteni pred nenamernim obračanjem.

Adjustment range of the reticle adjustment

The riflescope has a tactical 0.1mrad adjustment. This offers users in Europe easy use with the decimal system.
Complete adjustment range on 100m: 18,4 MRAD - 184 clicks - 1,8m
Adjustment range / click on 100m: 1cm
Adjustment range / click on 200m: 2cm
Adjustment range / click on 300m: 3cm
Adjustment range / click on 900m: 9cm

Reticle adjustment with zerostop
The amount of click adjustments can be seen on the double scale (doubleturn) of the hight adjustment tower and be adjusted accordingly. After test shooting the reticle adjustment can be put on zero. Then the zerostop ring is turned until the stop. After that the zero adjustment is adjusted via the zerostop ring from below in order to reach an impact at the position zero. From the position zero different target distances can be preadjusted with a marker system, provided that one knows how to use it. The lateral adjustment tower has two opposing scales. That way the reticle can be preadjusted according to wind direction and wind intensity or a possible movement of the target starting at the zero position.

-

Technische Details

Gewicht 759 g
Generation III
Vergütung HDX III
Vergrößerung 2,5-15
Objektivdurchmesser Linse 56 Ø der Linse in mm
Austrittspupille Ø in mm 11,7-3,8
Daemmerungszahl 7,1-29,9
Sehfeld 100m 14,7-2,5
Sehfeld 109yd No
Augenabstand in mm 100
Dioptrienausgleich -3 bis +3
Absehen New Absehen 4
Leuchtpunkt II Yes
Absehen Bildebene 2. Bildebene
Absehenverstell / Klick 0,1 MRAD
Absehenverstellung (Skalierung) doppelt
Max. Verstellweg 18,4 MRAD
Parallaxenausgleich 20-500 - ∞
Oberfläche fine black
Mittelrohr Ø in mm 30 mm
ASV Zerostop Ja
Objektiv Ø außen in mm 65
Okular Ø in mm 43,6
Gesamtlänge in mm 372,2

.

.

Katere so prednosti nove tehnologije DDoptics IFiber?

Več udobja in varnosti brez prilagajanja. Uporaba osvetljene pike je enostavnejša kot ponavadi. Preprosto obrnite gumb za brezstopenjsko nastavitev osvetljene optične točke na želeno svetlost. To je to! Vaš novi, inteligentni IFiber bo naredil ostalo.

Vaše gibanje aktivira osvetljeno piko. (Motion control - Nadzor gibanja)

Zelo sodobno pozicijsko in gibalno tipalo zaznava vsako gibanje in pozicijo optike. Krmilnik interpretira te podatke tako, da je piksel za osvetlitev lahko kjer koli je to potrebno. Na ta način se maksimalna moč varčuje..

Funkcija gor in dol (Angle-Control)

Če presegate kot 45 stopinj (višje ali nižje), osvetlitev preveri, če streljate navzgor ali navzdol. Če se po nekaj minutah ne vrnete v normalno mesto za streljanje, se osvetlitev ugasne, oziroma preide v način mirovanje.

Način prevoza (nadzor položaja in krmiljenje kota)

Med transportnim načinom (obešanje puške na ramo ali leži na strani) se osvetlitvena pika ne aktivira s premikom. Ko optiko privedete v običajen položaj streljanja, se IFiber Controller ponovno odzove na gibanje. Kratek vlečenje ali nagibanje znova aktivira osvetlitev v predhodno nastavljeni svetlosti (IFiber-Memory-Control).

Kako deluje IFiber:
Logični odgovor je: najsodobnejša mikro tehnologija. Novi kontroler za osvetlitev je opremljen z najsodobnejšo mikro tehnologijo. Z ultra modernim senzorjem gibanja in položaja se zabeleži vsako gibanje in položaj optike. Te informacije zaznava krmilnik, da vam omogoča, da je pika osvetlitve na voljo, ko jo potrebujete, hkrati pa prihranite največjo količino energije. Ta nadzor ima porabo energije, ki ni višja od samopraznjenja baterije.

Če IFiber v več kot treh urah ne opazi nobenih dejavnosti, se lahko elektronika popolnoma izklopi. Tako krmilnik omogoča popolno zaščito baterije. Po izklopu ni mogoče aktivirati brez vaše pomoči. V tem stanju je vaša baterija čim bolj zaščitena pred izpraznitvijo s strani potrošnika (Controller, light).

Znova zaženite prek ponastavitve

Če želite znova zagnati osvetlitev, postavite gumb za osvetlitev na ničelno mesto za dve sekundi. Po tem lahko osvetlitveno piko znova uporabite kot običajno.

.