Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Merkel

Merkel

Bistvo izdelave
Izraz manufaktura izvira iz časa, ko sta brata Merkel ustanovila svoje podjetje. Manufaktura je že od začetka združevala tradicionalne, ročne spretnosti s sodobnimi industrijskimi proizvodnimi metodami. Zakonca Merkel sta bila otroka industrijske revolucije – vendar sta bila tudi obrtnika. In tako so znali najučinkoviteje združiti strojno in ročno delo. Merkel je to znanje ohranil.

Tudi puške MEM so z visokim deležem strojnega dela vendarle individualno izdelani izdelki, v katerih so orožarske veščine združene z inženirsko tehnologijo. Izdelane so v istem lastnem konceptu in z enako skrbnostjo kot puške Meisterstück – zelo pogosto na istih strojih in s strani istih ljudi.

Manufaktura je živ organizem in končni izdelki so rezultat izkušenj, spretnosti in (četudi se sliši pretirano) ponosa tistih, ki jih izdelujejo. To velja enako za sodobno puško Merkel kategorije MEM kot za tradicionalno izdelano puško Meisterstück.

Polavtomatske puške Merkel SR1
Zgodovina starega orožarskega mesta Suhl ni bila nikoli omejena na tradicionalne puške s prelomnimi cevmi. Tu je posebno vlogo igrala Merklova naklonjenost lovskim puškam. Kljub temu je Merkel v fazi prenove na prelomu tisočletja razvil repetirne in polavtomatske lovske puške – splošno cenjene mojstrovine natančnega inženirstva. Proizvajalec Suhl je pri tem uporabil številne vire in strokovnjake. Toda Suhlove lastnosti niso bile nikoli pozabljene. Številni koncepti, na katerih so temeljila dejanja, izvirajo iz mesta Suhl.

Lansiranje polavtomatske puške SR1 na trg leta 2006 je spremenilo podobo znamke Merkel. Poleg tradicionalnega lovskega orožja je imela Merkel zdaj v svoji ponudbi tudi lastno interpretacijo na temo »polavtomatskega orožja« in tako dokazala svojo kompetentnost v vseh segmentih konstruiranja lovskega orožja. Merkel je ta izdelek razvil skupaj s strokovnjaki za polavtomatske puške in zunanjimi oblikovalci. Letalska in vesoljska tehnologija je ponudila številne funkcionalne in materialne rešitve. Preizkus neprekinjenih obremenitev s 1.500 naboji z enajstimi različnimi obremenitvami nabojev, pod uradnim nadzorom Državne dokazne hiše v Suhlu, je potrdil najvišjo stopnjo varnosti in primernosti za uporabo te puške. Spomladi 2006 je prva polavtomatska puška zapustila tovarno Suhl.

Express puške
Puška z dvema vzporedno postavljenima cevema temelji na enem najstarejših principov konstrukcije lovskega puške. Tradicija, stil in eleganca živijo naprej. Če pomislimo na orožje, postavljeno drug ob drugem, si predstavljamo angleške lorde v tvidu, ki korakajo po poljih, s svojimi puškami na ramenih. Ali lovec na veliko divjad v Afriki, ki lovi bivole – njegova express puška je pripravljena na strel.

Kljub tehnološki naklonjenosti orožjem over and under, skorajda ni bolj elegantnega predmeta od lahke puške side-by-side. Njihov namen je očiten v njihovi zasnovi: odzivno nihanje vzdolž poti letenja divjih ptic; stilsko orožje s slavno preteklostjo. Side-by-side puške lahko ponudijo tudi veliko estetsko vrednost orožja; čeprav se morajo hkrati soočiti s posebnimi fizičnimi izzivi.

Puške Merkel Helix z premovlečnim zaklepom
Repetirna puška risanica je standardna puška današnjega lovca – in to je razlog, da se tukaj ne odločite za standard. Kot osnovna puška mora vaša lovska puška izpolnjevati širok spekter zahtev: od lova na čakanju, do lova v pogonu, pa vse do gorskega lova ali safarija. Gre torej bolj za rešitev puškinega sistema kot za samo puško. Lovec sestavi puško za različna lovišča ali svoj naslednji lovski projekt in za to uporabi vrsto sistemskih komponent. Merkel je s HELIX-om postavila nove standarde v tej kategoriji lovskih pušk – vitka premovlečna repetirna risana puška podjetja Suhl blesti v ergonomiji, priročnosti, varnosti, uporabnosti na potovanju in hitrem, intuitivnem streljanju.

Enostrelne puške prelamače - Kipplaufbüchsen

enostrelne puške premalače razreda Merkel K so pridobile poseben sloves pri streljanju na daljavo med preciznimi strelci. Te enocevne puške so prednastavljene za lov v gorskih regijah in za zalezovanje velike divjadi. Združujejo enostavno rokovanje z majhno težo – idealen predpogoj za to fizično zahtevno vrsto lova.

Ključavnice razreda K se zaklepajo s tipično tehnologijo MEM, ki jo je leta 1906 patentiral izdelovalec orožja iz Suhla Franz Jäger in ki od takrat velja za enega najbolj robustnih zaklepnikov za enostrelne puške. Jekleni blok se zaskoči v utor za ključ cevi in ​​ga zaklene – velja načelo jeklo na jeklu. Nagnjena zaklepna zapora omogoča uporabo sprejemnika iz lahkega duraluminija, kar poveča odzivnost lahkega K3.

Natančno nastavljen sprožilec s popolnoma nastavljivo težo sprožilca je nadaljnji pokazatelj, da je ta razred orožja zasnovan za natančen strel; kot tudi preprost, vendar natančno ponovljiv nagibni nosilec Suhl. Čeprav je tehnično inovativna, se oblika te lovske puške naslanja na tradicionalni Suhl stil. Delnica ima Merklovo ukrivljenost; stranske plošče so vstavljene v prizmo in pritrjene z graviranimi vijaki.

Večja teža K4 z jeklenim sprejemnikom in osmerokotno cevjo (cca. 300 gramov) naredi puško nekaj posebnega. Zasnovan je za lovce, ki povezujejo natančen strel s stabilizacijsko maso puške – in nadaljuje dolgo tradicijo puške Merkel Carpathian.

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.