Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI

Vsebina spletnih strani slovarms.si  je last podjetja SLOVARMS d.o.o., Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija (v nadaljevanju SLOVARMS d.o.o.). Z uporabo spletnih strani slovarms.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. SLOVARMS d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Spletna prodajalna deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu.

SLOVARMS d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh slovarms.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon 05 620 22 08 ali pišete na elektronski naslov info@slovarms.si  Če vam na vprašanje ne bomo mogli ali znali odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Na spletni strani www.slovarms.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije le-teh. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno na fotografije gledati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz  lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelka. Kupec lahko odda naročilo le preko spletne strani slovarms.si.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti izdelka prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

 

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

SLOVARMS d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani slovarms.si  in vanje vključenih vsebin. SLOVARMS d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.
SLOVARMS d.o.o. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh slovarms.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini slovarms.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 6.).

 

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani slovarms.si  uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja SLOVARMS d.o.o. prepovedana.

 

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini slovarms.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh slovarms.si.

 

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh slovarms.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje SLOVARMS d.o.o. varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani slovarms.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini. Te izdelke lahko kupec posreduje tudi tretji osebi.

 

Nakup streliva in orožja

Pošiljanje streliva žal ni možno, zato je potrebno omenjeno blago osebno prevzeti v trgovini SLOVARMS d.o.o., Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija.
Pri nakupu oz. prevzemu streliva mora stranka obvezno pokazati veljavni orožni list ali veljavno nabavno dovoljenje z osebnim dokumentom, pri nakupu oz. prevzemu orožja pa veljavno nabavno dovoljenje z osebnim dokumentom. Nakup orožja v spletni trgovini ni mogoč. Nakup orožja je mogoče opraviti samo osebno na sedežu podjetja.

V primeru, da stranka ne more predložiti orožnega lista ali nabavnega dovoljenja, se naročilo oz. nakup prekliče.

ZALOGO STRELIVA IN OROŽJA LAHKO PREVERITE Z KLICOM NA TELEFONSKO ŠTEVILKO (05) 620 22 08 ali na email info@slovarms.si

Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun (predračun), ko je pošiljka plačana, pošlje kupcu še račun. Vaša cena izdelka se bo pri načinu plačila po povzetju povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku.

Vse izdelke, ki so na zalogi, pošljemo iz našega podjetja v roku 2-5 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Pri izbiri opcije plačila na naš transakcijski račun  bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš transakcijski račun. Dobavni rok prične teči prvi delovni dan po prejemu potrdila o plačilu. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije. Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji.  Strošek dostave je 4,5 eur. Strošek dostave se obračuna k naročilu, kar je zavedeno tudi v košarici in navedeno na računu.

Pošta Slovenije si vedno obračuna 5% provizije od zneska kupnine. Pošiljko boste prejeli po pošti, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja poravnate ob prevzemu pošiljke. Če vas takrat ne bo doma, vam Pošta Slovenije pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na pošti vas bo pošiljka čakala še 15 dni. Vrednost pošiljke plačate skupaj z stroški poštnine.
Stroškov dostave pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo prek Pošte Slovenije. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

 

6. PRODAJA V TUJINO

Dostava blaga v tujino je možna, če vrednost naročila presega 100 Eur. Po prejetem plačilu bo blago s priloženim računom odposlano v roku 2 do 5 dni.  Kupci iz držav nečlanic EU bodo vrednost kupljenega blaga brez vključenega davka poravnali na podlagi prejetega predračuna. Račun blaga, ki bo priložen pošiljki za kupca v državi izven EU ne bo vseboval davka- DDV. Kupci iz držav, ki niso članice EU, bodo v svoji državi morali poravnati morebitne carinske stroške. Strošek dostave v tujino se zaračuna po  veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Naročilo v spletni trgovini slovarms.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim e-obvestilom o potrditvi naročila.

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko v času do obdelave naročila spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni

SLOVARMS d.o.o. bo potrjena naročila na slovarms.si  obravnavalo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno. 

SLOVARMS d.o.o. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani slovarms.si.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

 

Darila

Kupec iz Slovenije lahko svoje kupljene artikle nameni tretji osebi kot darilo. Oseba, ki jo kupec želi obdariti, mora imeti naslov dostave v Sloveniji. Podjetje SLOVARMS d.o.o.bo poskrbelo za dostavo darila obdarjencu, kupcu pa bo poslan račun.

 

7. GARANCIJA

Izdelki, pri katerih je to navedeno imajo vključeno garancijo. Trajanje garancijske dobe je navedeno v opisu izdelka. Za uveljavljanje nas pokličete na telefon 05 620 22 08 ali pišete na elektronski naslov info@slovarms.si  Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki je priložen  izdelku. Garancijo se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplačno.

Garancija ne velja v primeru okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanskih poškodb, če je v izdelek posegala nepooblaščena oseba  ali zaradi okvar nastalih v primeru višje sile.

Če želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, se lahko obrnete na info@slovarms.si.

 

8. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE


PREKLIC NAROČILA

Vsak kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno in veljavno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila izdelka. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14 dni od prejema pošiljke izdelek vrne se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži in z veljavnim računom. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na e-naslov info@slovarms.si.  Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: SLOVARMS d.o.o., Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 8 dneh, po prejemu vrnjenega blaga, prek poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga morate navesti v svojem zahtevku. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 05 620 22 08.

 

REKLAMACIJE

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@slovarms.si. Kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga prejme po e-pošti, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Podjetje SLOVARMS d.o.o. bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa če izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko izdelek reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost.

Če se izdelek po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira ga sprejmemo, napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo. Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi) stroške analize plača kupec po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu, plača stroške analize prodajalec.

Prodajalec ne odgovarja za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko izdelek v reklamacijo vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost izdelek zamenjati za enakega ali podobnega, ga zamenjati za katerega drugega iz ponudbe ali se odločiti, da mu kupnino izplačamo in jo nakažemo na njegov bančni račun.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in mu zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

 

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

Tovrstne reklamacije upoštevamo v roku 3 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne upoštevamo. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko na telefon 05 620 22 08 ali po elektronski pošti info@slovarms.si. Ponudnik bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Slovarms d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

9. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo Slovenijo.
Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.
Pri vsakem nakupu v spletni trgovini slovarms.si je že obračunan spletni popust.
Roki veljavnosti morebitnih akcijskih ponudb v spletni trgovini so navedeni v spletni trgovini slovarms.si
Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini slovarms.si

 

10. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI slovarms.si

Kupci iz Slovenije lahko izbrane izdelke plačate na naslednje načine:

- plačilo po povzetju: ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo po elektronski pošti poslali potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavni službi ob prejemu naročenih izdelkov.   Za kupce iz tujine ni možen nakup s plačilom po povzetju.

- predhodno nakazilo na transakcijski račun: če ste izbrali plačilo na transakcijski račun, boste ob potrditvi naročila prejeli tudi podatke za nakazilo kupnine na TRR. Vaše naročilo bomo obdelali naslednji dan po prejemu plačila na naš TRR. 

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last SLOVARMS d.o.o.

 - Obročno odplačevanje Leanpay: Hitro in enostavno, do 48 obrokov in 5.000€ : V spletni trgovini ob zaključku naročila izberite Leanpay obročno odplačevanje. Nakup lahko razdelite do 48 obrokov, najvišji znesek odplačevanja je lahko 5.000€. Vnesite svoje podatke in v trenutku boste prejeli odločitev, ali je obročno plačilo mogoče. Obrestna mera za nakup do 1.500€ je 8,5%, strošek ocene tveganja je 4,5% + strošek odobritve 2,5%. Obrestna mera za nakup od 1.501€ do 7.000€ je 8,25%, strošek ocene tveganja je 4,5%, brez dodatnih in skritih stroškov.  Več informacij...

11. PAKIRANJE IN DOSTAVA

Dostava se vrši preko Pošte Slovenije ali drugih dostavnih služb kot so GLS in DHL. Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun (predračun), ko je pošiljka plačana, pošlje kupcu še račun. Vaša cena izdelka se bo povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija po njihovem veljavnem ceniku.

 

12.  DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga iz zaloge je za pošiljke namenjene v Slovenijo 2-5 delovnih dni po potrditvi naročila. Za pošiljke namenjene v tujino se temu roku prišteje še običajen čas poštne dostave v tujino in carinjenja paketa, na kar SLOVARMS d.o.o. nima vpliva in za to ne sprejema tovrstne odgovornosti.

 

13. NAKUPNA POGODBA

 

Nakupno pogodbo hranimo na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: SLOVARMS d.o.o., Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija s pripisom Nakupna pogodba. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

13. VAROVANJE ZASEBNOSTI

Ponudnik ceni zasebnost kupca, njegove osebne podatke vedno skrbno varujemo. Vsi posredovani podatki so varovani pred vdorom tretjih oseb, kar vam zagotavlja brezskrbno in nemoteno poslovanje s ponudnikom.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju ter zbiranju in obdelavi vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.

Osebni podatki, zbrani v spletni trgovini, in sicer preko obrazcev, ki jih izpolni posameznik - ali so kako drugače sporočeni upravljavcu - podjetju SlovArms d.o.o. (ime in priimek, e-mail, telefon, ulica in hišna številka, poštna številka, mesto/kraj, država, regija, vsebina nakupovalne košarice, IP) se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti SlovArms d.o.o, tj. spletna trgovina, in sicer za odgovor na povpraševanje, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za samo izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov vrši že na podlagi dejstva, da kupec s ponudnikom vstopa v pogodbeno razmerje. Pravno podlago za zakonito obdelavo osebnih podatkov predstavlja izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka je posameznik na katerega se osebni podatki nanašajo, oziroma izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe.

Navedene osebne podatke bodo uporabljali zgolj pooblaščeni delavci SlovArms d.o.o. Osebni podatki kupca se bodo razkrili le naslednjim (pogodbenim) partnerjem oz. obdelovalcem podatkov, in sicer ponudnikom poštnih storitev oz. ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme oz. administratorju in skrbniku spletne strani ter ponudnikom računovodskih storitev.

Ponudnika pooblaščeno osebo za varstvo podatkov lahko kupec kontaktira preko e-naslova luka@slovarms.si.

Več o politiki zasebnosti, najdete na povezavi: https://slovarms.si/privacy-policy-cookie-restriction-mode

 • Brezplačna dostava

  Vsa naročila nad 100 € bomo brezplačno dostavili na vaš naslov.

 • Strokovna pomoč

  Potrebujete pomoč pri naročilu? Z veseljem vam bomo pomagali.

 • Hitra dostava

  Naročene izdelke vam bomo dostavili v 1-2 delovnih dni.

 • Garancija

  Če z izdelki niste zadovoljni, jih lahko v roku 15 dni vrnete.

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.