Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Spektivi

Spektivi

Spektivi so optični instrumenti, ki se uporabljajo za opazovanje in povečevanje predmetov na daljavo. Uporabnost spektivov je odvisna od njihovega namena in zmogljivosti, vendar jih običajno uporabljamo za naslednje dejavnosti:

  1. Opazovanje narave: Spektivi so priljubljeni pri ljudeh, ki uživajo v opazovanju ptic, živali in drugih naravnih pojavov na daljavo. S svojo močjo povečave in jasnostjo slike, ki jo zagotavljajo, so spektivi nepogrešljivi pri takšnih dejavnostih.

  2. Lov: Spektivi se pogosto uporabljajo pri lovu, da lahko lovci na veliko daljavo vidijo in ocenijo divjad. Spektivi so lahko opremljeni z različnimi merilniki razdalje in kotov, kar omogoča natančno določanje razdalje in lokacije tarč.

  3. Astronomija: Spektivi se uporabljajo tudi za opazovanje neba in astronomskih pojavov. Pri tej dejavnosti je pomembno, da spektivi zagotavljajo veliko svetlost in kontrast, da se lahko jasno vidi tudi šibkejše zvezde in druge nebesne objekte.

  4. Oglede: Spektivi se uporabljajo tudi v različne namene oglede, na primer za ogled arhitekturnih znamenitosti ali pri športnih prireditvah.

Spektiv je uporaben pripomoček za lovce, saj omogoča boljši pregled in oceno tarče na daljavo. Uporablja se lahko za opazovanje živali, ki se nahajajo na veliki razdalji, za preverjanje kakovosti trofej ali za določanje spola in starosti divjadi.

Pri lovu na daljavo je uporaba spektiva pomembna tudi z vidika varnosti, saj lahko lovci na ta način preverijo, kaj se nahaja za tarčo in ali je strel varno izvedljiv.

Poleg tega lahko spektivi pomagajo pri načrtovanju lova, saj omogočajo boljši pregled terena in prepoznavanje potencialnih lovskih področij. Spektivi so tudi koristni za opazovanje ptic in drugih živali ter za opazovanje narave nasploh.

Spektivi so pogosto uporabljeni na streliščih pri streljanju na dolge razdalje, saj omogočajo natančno merjenje in ocenjevanje razdalj ter povečujejo vidno polje, kar omogoča lažje lociranje tarče in natančno usmerjanje strela. Spektivi za streljanje na dolge razdalje imajo pogosto visoko povečavo, zelo dobro optično kvaliteto ter nastavljive nastavitve za vetrovnik in dvig strela. Pri izbiri spektiva za streljanje na dolge razdalje je pomembno upoštevati tudi velikost leče in kakovost optičnega stekla, saj imata velik vpliv na kakovost slike in natančnost merjenja razdalj.

Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2
Padajoče
Stran:
  1. 1
  2. 2

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.