Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Športne puške

Športne puške

Streljanje na glinaste golobe je tesno povezano z lovom. Šport se je začel v devetnajstem stoletju po prepovedi lova na nekatere vrste divjih ptic: z leti se je tako preoblikoval najprej v Evropi z lovom na golobe, nato v Ameriki s hobijem streljanja steklenih žog, ki jih izstreljujejo naprave podobne tistim za glinaste golobe - to je genialno stroji, ki so pripeljali do prakse sedanjih športov, kot sta olimpijski trap in dvojni trap.
Streljanje na gglinaste golobe je leta 1900 postalo olimpijski šport; leta 1927 je bila v Italiji pod okriljem CONI ustanovljena FITAV (Italian Sport Shooting Federation). Berettina olimpijska pustolovščina se je začela leta 1956 na igrah v Melbournu v Avstraliji. Kavalir Ugo Gussalli Beretta je močno zagovarjal to zavezo in v tem športu takoj prepoznal vsoto temeljnih vrednot svojega podjetja. Ta zaveza se je iz leta v leto povečevala z izboljšavami v smislu ekipe strelcev in razpoložljivih tehnologij. Trenutna izbira prvakov, Beretta DT11, drži rekord v številu osvojenih medalj: puško so leto za letom izpopolnjevali šampioni, za katere je Beretta dobavitelj celotnega ekosistema (od oblačil do tehnoloških inovacij), ki podpira njihove globalne dosežke. Za vsakim zadetim glinastim golobom se skrivajo zgodbe, zaradi katerih sta predanost in strast do tega športa edinstvena.

OLIMPIJSKE DISCIPLINE

Obstaja veliko različnih športov in vsak ima drugačna pravila in metode: izbira prave šibrenice, ki ima pravo uravnoteženost in omogoča hitro rokovanje, je lahko bistvena za uvrstitev strelcva na tekmovanju. Trap je glavna posebnost in obsega zadetek goloba z neznano in nepredvidljivo trajektorijo, ki jo naprave za izstrelitev golobov izstrelijo od nizko proti visoko in pod različnimi koti. Skeet je bolj zapleten: strelec strelja z osmih ploščadi, ki se nahajajo vzdolž polkroga s polmerom 13,20 metra, pri čemer so metalci tarč nameščeni v dveh kabinah na vsakem koncu, ena visoko na levi (pull) in ena na desni (mark).

GLINASTI GOLOBI - SPORTING CLAYS

Ni olimpijska disciplina, je pa kot šport med lovci zelo priljubljena, saj je najbližje dejanskemu lovu na terenu. Vsebuje različne tarče (2 z dvema paroma za vsako platformo), ki kar se da natančno simulirajo let in gibanje divjih ptic.

REZULTATI
IMENOVANJE Z ZGODOVINO ZA BERETTO: 9 MEDALJ.
Popolno timsko delo zagotavlja podjetju Gardone vznemirljiv rezultat, pridobljen zahvaljujoč dolgoletnim prizadevanjem, ki so podjetju omogočila razvoj šibrenic in oblačil, ki so jih uporabljali olimpijski prvaki.

BERETTA MEDALS 1956-2021      

 

Gold

Silver

Bronze

TOTAL

Trap Man

8

4

3

15

Trap Woman

1

1

2

4

Skeet Man

5

3

8

16

Skeet Woman

2

4

2

8

Trap Mixed Team

1

1

 

2

Double Trap Man

3

4

1

8

Double Trap Woman

1

1

2

4

TOTALE

21

18

18

57

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.

Podobni artikli: