Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Termovizija

Termovizija

Med najbolj pomembnimi značilnostmi termovizijskih kamer so ločljivost, povečava, vidno polje, osveževalna hitrost in občutljivost na temperaturne spremembe. Visoka ločljivost pomeni, da bodo slike bolj jasne in podrobne, večja povečava pa omogoča lovce, da se približajo živalim in jih opazujejo bolj natančno. Širše vidno polje omogoča boljšo preglednost okolice in boljšo situacijsko zavedanje, medtem ko višja osveževalna hitrost omogoča bolj gladko prikazovanje slike in lažjo sledenje premikajočim se živalim. Občutljivost na temperaturne spremembe pa omogoča odkrivanje živali, ki oddajajo le malo toplote.

Večji senzorji imajo večjo površino in zato lahko zberejo več toplotnega sevanja. To pomeni, da lahko kamere z večjimi senzorji prikažejo bolj natančne podrobnosti in odkrijejo toplejše predmete na daljše razdalje. Manjši senzorji so lahko bolj priročni in enostavnejši za uporabo, vendar imajo manjšo občutljivost na toplotno sevanje, kar lahko omejuje njihovo uporabo v različnih pogojih. 

Spectral range pri termoviziji se nanaša na območje elektromagnetnega valovanja, ki ga lahko zazna termovizijska kamera. Vsak predmet oddaja toplotno sevanje v različnih valovnih dolžinah in območjih spektra. Zato imajo termovizijske kamere različne spektralne razpone, ki določajo, kateri deli spektra so vidni in zaznavni na sliki. Območje spektralnega razpona pri termoviziji je običajno navedeno v mikrometrih (µm) in se običajno giblje med 7,5 µm in 14 µm. Spektralni razpon vpliva na sposobnost kamere, da zazna toplotno sevanje pri različnih temperaturah in v različnih okoliščinah. Na primer, nekatere kamere imajo spektralni razpon, ki jim omogoča, da zaznajo hladne predmete bolje kot druge, medtem ko lahko druge zaznajo toplejše predmete na daljše razdalje.

Termovizija lahko pomaga lovcev pri načrtovanju lova, iskanju živali, ki so se skrite v gostem rastju, ali pa pri identifikaciji živali, ki so bile že ustreljene. Vendar pa je pomembno upoštevati, da termovizijske kamere ne smejo biti edino sredstvo za lov in da je treba upoštevati vse lovne zakone in etične standarde pri uporabi tehnologije.

Pri izbiri termovizijske kamere je pomembno upoštevati vrsto lova ali uporabo, za katero jo želite uporabiti, in nato izbrati napravo, ki ima ustrezno velikost senzorja in kakovost optike za te potrebe.Za strokovno svetovanje se lahko obrnete na nas preko telefona ali na email: info@slovarms.si

Padajoče
na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Padajoče
na stran
Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.