Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Kombinirane puške

Kombinirane puške

Bistvo izdelave
Izraz manufaktura izvira iz časa, ko sta brata Merkel ustanovila svoje podjetje. Manufaktura je že od začetka združevala tradicionalne, ročne spretnosti s sodobnimi industrijskimi proizvodnimi metodami. Zakonca Merkel sta bila otroka industrijske revolucije – vendar sta bila tudi obrtnika. In tako so znali najučinkoviteje združiti strojno in ročno delo. Merkel je to znanje ohranil.

Tudi puške MEM so z visokim deležem strojnega dela vendarle individualno izdelani izdelki, v katerih so orožarske veščine združene z inženirsko tehnologijo. Izdelane so v istem lastnem konceptu in z enako skrbnostjo kot puške Meisterstück – zelo pogosto na istih strojih in s strani istih ljudi.

Manufaktura je živ organizem in končni izdelki so rezultat izkušenj, spretnosti in (četudi se sliši pretirano) ponosa tistih, ki jih izdelujejo. To velja enako za sodobno puško Merkel kategorije MEM kot za tradicionalno izdelano puško Meisterstück.

Kombinirane puške
Kombinirane lovske puške imajo svoj obseg uporabe, kjer je v loviščih mešana divjad – in lovec ali lovka bo vedno imel pravo orožje na rami. Tudi tukaj Merkel ponuja večinoma ročno izdelano kombinirano puško 313E s stranskimi zaklepi – in poleg tega sodobne interpretacije kombinirane teme.

Podobnost med temi puškami je sistem s prelomno cevjo. B3 je sodobna kombinirana puška z dvojnimi zaklepi in sistemom ročnega napenjanja. Kombinirana puška B4 združuje natančnost z varnostjo: Osnova delovanja so fino nastavljeni sprožilci, ki omogočajo visoko natančne strele, v kombinaciji z enotnim sistemom zaklepanja. Posebna tehnična poslastica je nastavitev puškine cevi pod prednjim delom. Suhlovi koreni so prikazani v detajlih B-razreda: tradicionalna povezava sistema in kopita, stranske plošče so pritrjene s tehnologijo prizme. Tipičen zaključek Merklovega izdelka je prikazan na prednjem delu - kopiščku puške. Dodatno je podana možnost menjave cevi.

O/U kombinirana puška 313E
Merklova over-under kombinirana puška pušča veliko možnosti odprtih. Šibrene cevi kalibra 12 in 20 lahko sprejmejo sklope kombinirane puške ali dvojne risane cevi puške. Zamenljive sklope cevi je mogoče namestiti tudi naknadno. Ekskluzivne značilnosti 313E in 323E ustrezajo šibrovnici nad in pod to serijo. Oba imata dvojno sprožilo z zgibnim sprožilcem. Kopito ima pištolski ročaj, nemško ličnico in svinjski hrbet.

O/U kombinirana puška B3

Vsestransko uporabna in varna v praksi: B3 je sodobna kombinirana puška/šibrenica over-under kategorije MEM z dvojnim zaklepom in sistemom ročnega napenjanja. Zaklep z nagnjenim blokom, zgornje vzvode za zapiranje in varnostne zaponke so izdelki kakovosti Suhl in dajejo tej lovski puški visoko stopnjo varnosti na terenu. Prosto plavajoča hladno kovana puškina cev iz tovarne Merkel zagotavlja natančnost; cev puške je odporna na jeklene šibre, kar je v skladu s trenutnimi trendi. Dodatna varnost: pri odpiranju zaklepa se ključavnice samodejno odprejo. Razred B kaže svoje Suhlove korenine v podrobnostih: tradicionalno kopito, stranske plošče so pritrjene s tehniko prizme. Kopišček je zaokrožen s tipično konico Merkel. Izmenljive zgornje in spodnje dvojne puškine cevi so dodatna oprema.

O/U kombinirana puška B4

Kombinirana puška/šibrenica B4 združuje natančnost in varnost. Natančno nastavljeni sprožilci v kombinaciji z enojno ključavnico omogočajo visoko natančno streljanje. Sistem za ročno napenjanje z enim vzvodom na vratu kopita omogoča prenašanje puške v nenapetem stanju in hitro napenjanje, ko je to potrebno. Nastavitev puškine cevi pod kopiščkom je tehnična poslastica. Visokokakovostna obdelava vse do jeklenega srednjega vodila cevi je značilna tako za puško kot za celoto tega prefinjenega Merkel izdelka.

Drilling puške

Drillingu ali trocevni kombinirani puški prelamači so nekoč rekli »gozdarska puška«. Zaradi različnih kombinacij cevi je ta čudovita puška univerzalno orožje za vse vrste lova. Izraz "gozdarska puška" vključuje tudi pojem visoke profesionalnosti.

Ta profesionalnost se od strelca zahteva v trenutku, ko so ravni stresa največje: pri streljanju. V preteklosti je razporeditev cevi in selektorjev sprožilca oteževala obvladovanje drillinga v stresnih situacijah. Iz tega razloga je Merkel dodatno izboljšal legendarno Suhlovo trocevko drilling in razvila varno sprožilno konstelacijo za zaščito pred zmedo pri uporabi te puške v lovišču. Princip: Umetnost izdelave orožja Suhl s tremi ključavnicami Blitz – v novi kombinaciji.

Merkel Suhl je bil vedno specialist za puške Drilling. Z novo družino Drilling pušk v kategoriji Meisterstück podjetje zdaj proizvaja verjetno najobsežnejši program teh edinstvenih pušk na trgu.

Double Rifle Drilling 961L
Nov razvoj posebej tankega drillingovega sprejemnika (kalibra 28) naredi sedanjo generacijo Merkel drillingov vedno lažjo in elegantnejšo. Ena različica te lahke vrste je Double Rifle Drilling 961L, z lovskim sprožilcem namenjenim posebej za skupne love. Sprednji sprožilec služi kot enojni sprožilec za dve zgornji risani puškini cevi. To omogoča hiter drugi strel brez menjave oprijema. Zadnji sprožilec je rezerviran za spodnjo - šibreno cev puške.

Različici 96LS in 961LS sta opremljeni z dolgimi stranskimi ploščami. Modeli 96L/96LS uporabljajo enak sistem zaklepanja kot drilling 96K/96KS.

Drilling 96K
Osnova drillinga Merkel je zgrajena okoli sistema s tremi ključavnicami 96K; ta puška je vsestranska v lovišču za malo divjad. Sistem je tehnična poslastica, zaradi katere so drillingi tako elegantni kot učinkoviti. Ključavnice Blitz se krmilijo prek drsnika za napenjanje v treh položajih na vratu kopita. Sprednji sprožilec je opremljen z nastavljenim sprožilcem za natančen strel (tako imenovano naprožilo). Odvisno od položaja drsnika za napenjanje se lahko desna cev ali spodnja cev streljajo v "našnelanem" položaju.

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.