close

NOVO: Super enostavna plačila na obroke Preverite svoj limit

Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Merkel SR1

Merkel SR1

Bistvo izdelave
Izraz manufaktura izvira iz časa, ko sta brata Merkel ustanovila svoje podjetje. Manufaktura je že od začetka združevala tradicionalne, ročne spretnosti s sodobnimi industrijskimi proizvodnimi metodami. Zakonca Merkel sta bila otroka industrijske revolucije – vendar sta bila tudi obrtnika. In tako so znali najučinkoviteje združiti strojno in ročno delo. Merkel je to znanje ohranil.

Tudi puške MEM so z visokim deležem strojnega dela vendarle individualno izdelani izdelki, v katerih so orožarske veščine združene z inženirsko tehnologijo. Izdelane so v istem lastnem konceptu in z enako skrbnostjo kot puške Meisterstück – zelo pogosto na istih strojih in s strani istih ljudi.

Manufaktura je živ organizem in končni izdelki so rezultat izkušenj, spretnosti in (četudi se sliši pretirano) ponosa tistih, ki jih izdelujejo. To velja enako za sodobno puško Merkel kategorije MEM kot za tradicionalno izdelano puško Meisterstück.

Polavtomatske puške Merkel SR1
Zgodovina starega orožarskega mesta Suhl ni bila nikoli omejena na tradicionalne puške s prelomnimi cevmi. Tu je posebno vlogo igrala Merklova naklonjenost lovskim puškam. Kljub temu je Merkel v fazi prenove na prelomu tisočletja razvil repetirne in polavtomatske lovske puške – splošno cenjene mojstrovine natančnega inženirstva. Proizvajalec Suhl je pri tem uporabil številne vire in strokovnjake. Toda Suhlove lastnosti niso bile nikoli pozabljene. Številni koncepti, na katerih so temeljila dejanja, izvirajo iz mesta Suhl.

Lansiranje polavtomatske puške SR1 na trg leta 2006 je spremenilo podobo znamke Merkel. Poleg tradicionalnega lovskega orožja je imela Merkel zdaj v svoji ponudbi tudi lastno interpretacijo na temo »polavtomatskega orožja« in tako dokazala svojo kompetentnost v vseh segmentih konstruiranja lovskega orožja. Merkel je ta izdelek razvil skupaj s strokovnjaki za polavtomatske puške in zunanjimi oblikovalci. Letalska in vesoljska tehnologija je ponudila številne funkcionalne in materialne rešitve. Preizkus neprekinjenih obremenitev s 1.500 naboji z enajstimi različnimi obremenitvami nabojev, pod uradnim nadzorom Državne dokazne hiše v Suhlu, je potrdil najvišjo stopnjo varnosti in primernosti za uporabo te puške. Spomladi 2006 je prva polavtomatska puška zapustila tovarno Suhl.

SR1 Basic

SR1 temelji na preizkušeni tehnologiji, saj je bil njen princip konstrukcije stotisočkrat dokazan: samočistilni sistem plinskega tlačnega bata z vrtljivo glavo zaklepa omogoča zanesljivo uporabo velikega izbora streliva. Inteligentno rešeno: Pri prvem polnjenju vložka ročice za polnjenje ni treba glasno pritisniti – tiho se potisne v sprednji položaj. Različica Basic je robustno orodje za vsakodnevni lov.

SR1 Basic Suppressor

Ekskluziven koncept zvočne zaščite za polavtomatsko puško SR1 Basic: dolžine cevi SR1 Basic Suppressor za uporabo dušilvec zvoka so 500 mm v standardni in 510 mm v magnum različici – cevi nimajo klasičnih merkov, ampak navoj na ustju M15x1 za namestitev supresorja zvoka. Z uporabo dušilca ki se natakne preko cevi, se puške Merkel Suppressor podaljšajo samo za 140 mm.

Uporaba puške Basic Suppresor SR1 je možna tudi brez dušilca – vendar je za to treba prilagoditi odvajanje plina. Stikalo za preklop iz normalnega v način z uporabo z dušilcem in nazaj je varno nameščeno pod prednjim delom - kopiščkom. Puška in dušilec sta popolnoma usklajena in delujeta v popolni harmoniji.

Standard SR1
Na prvi pogled se SR1 s svojo ergonomsko zasnovo zdi estetsko odmaknjen od vrednot podjetja. Na drugi pogled pa visoka natančnost, oblikovana zasnova in funkcionalnost te lovske puške razkrijejo »esprit« umetnosti izdelovanja orožja Suhl. Primer: samočistilni sistem plinskotlačnega samopolnilnika omogoča uporabo širokega nabora streliva brez ročnega posega v plinski sistem

Padajoče
na stran
Padajoče
na stran

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.