close

NOVO: Super enostavna plačila na obroke Preverite svoj limit

Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Kipplauf - enocevne prelamače

Kipplauf - enocevne prelamače

Bistvo izdelave
Izraz manufaktura izvira iz časa, ko sta brata Merkel ustanovila svoje podjetje. Manufaktura je že od začetka združevala tradicionalne, ročne spretnosti s sodobnimi industrijskimi proizvodnimi metodami. Zakonca Merkel sta bila otroka industrijske revolucije – vendar sta bila tudi obrtnika. In tako so znali najučinkoviteje združiti strojno in ročno delo. Merkel je to znanje ohranil.

Tudi puške MEM so z visokim deležem strojnega dela vendarle individualno izdelani izdelki, v katerih so orožarske veščine združene z inženirsko tehnologijo. Izdelane so v istem lastnem konceptu in z enako skrbnostjo kot puške Meisterstück – zelo pogosto na istih strojih in s strani istih ljudi.

Manufaktura je živ organizem in končni izdelki so rezultat izkušenj, spretnosti in (četudi se sliši pretirano) ponosa tistih, ki jih izdelujejo. To velja enako za sodobno puško Merkel kategorije MEM kot za tradicionalno izdelano puško Meisterstück.

Izdelava kopit
Kopito je bistveni element – je osrednja ergonomska povezava med strelcem in puško. Merkel kot proizvajalec tradicionalnih lovskih pušk poleg različnih sintetičnih kopit daje velik poudarek na tradicionalnem lesenem kopitu. V skladišču manufakture počivajo izbrani kosi lesa kakovosti “turški oreh” v vseh kategorijah lesa za kopiščke in kopita

S pomočjo svojih izdelovalcev blaga Merkel ponuja vse možnosti med ročnim delom in visoko tehnologijo: od individualno izmerjenega orodja z rezbarijami in ročno izdelanim pregledovanjem do lesenega orodja iz CNC rezkalnega centra z lasersko izrezljanim delom. Poleg tega ni omejitev glede površinske obdelave: od mat oljnega zaključka ponudba sega vse do visokosijajnega materiala s pravim oljnim zaključkom. Poleg tega je podana možnost aplikacij v barvi ebenovine, različnih zaključkov ali individualiziranih kapic pištolskega ročaja.

Umetnost graverjev
Graverjevo delo na lovski puški je tisto, kjer se prekrivata umetnost in ročno delo. Graverji Merkel so od ustanovitve podjetja oblikovali na stotine klasičnih vzorcev in našli na tisoče individualnih rešitev. Suhlov vzdevek »nemški Damask« je hkrati zahteva in obveza graverjev Merkel. Umetnost njenih graverjev je ena od velikih prednosti tovarne Merkel. Motiv živali ali narave na lovskem orožju je del lovske kulture – neposredno se navezuje na arhaične jamske risbe prvotnih lovcev. Je hkrati okras in klicanje lovske sreče. Izraža tudi čarobnost lova.

Enostrelne puške prelamače - Kipplaufbüchsen

enostrelne puške premalače razreda Merkel K so pridobile poseben sloves pri streljanju na daljavo med preciznimi strelci. Te enocevne puške so prednastavljene za lov v gorskih regijah in za zalezovanje velike divjadi. Združujejo enostavno rokovanje z majhno težo – idealen predpogoj za to fizično zahtevno vrsto lova.

Ključavnice razreda K se zaklepajo s tipično tehnologijo MEM, ki jo je leta 1906 patentiral izdelovalec orožja iz Suhla Franz Jäger in ki od takrat velja za enega najbolj robustnih zaklepnikov za enostrelne puške. Jekleni blok se zaskoči v utor za ključ cevi in ​​ga zaklene – velja načelo jeklo na jeklu. Nagnjena zaklepna zapora omogoča uporabo sprejemnika iz lahkega duraluminija, kar poveča odzivnost lahkega K3.

Natančno nastavljen sprožilec s popolnoma nastavljivo težo sprožilca je nadaljnji pokazatelj, da je ta razred orožja zasnovan za natančen strel; kot tudi preprost, vendar natančno ponovljiv nagibni nosilec Suhl. Čeprav je tehnično inovativna, se oblika te lovske puške naslanja na tradicionalni Suhl stil. Delnica ima Merklovo ukrivljenost; stranske plošče so vstavljene v prizmo in pritrjene z graviranimi vijaki.

Večja teža K4 z jeklenim sprejemnikom in osmerokotno cevjo (cca. 300 gramov) naredi pištolo nekaj posebnega. Zasnovan je za lovce, ki povezujejo natančen strel s stabilizacijsko maso puške – in nadaljuje dolgo tradicijo puške Merkel Carpathian.

Padajoče
na stran
Padajoče
na stran

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.