Lista želja
0
Primerjaj
0
Košarica
0
Skupaj: 0,00 €
Košarica je prazna

Monokularji

Monokular je optična naprava, ki je narejena iz samo enega daljnogleda, ki je namenjen gledanju oddaljenih predmetov s samo z enim očesom. Monokularji dajo dvodimenzionalne slike. Običajno imenujemo monokularje kar daljnogledi ali teleskopi. Monokularji so narejeni iz leč in včasih vsebujejo tudi optične prizme. Teža monokularjev je mnogo manjša kot teža binokularjev. Pri veliki povečavi hočemo svetlo sliko in dobro ločljivost, kar je nemogoče doseči z uporabo daljnogleda v roki (tresljaji). Zaradi tega se več uporabljajo težje naprave, ki se običajno namestijo na trinožni stativ. Manjši monokularji in ročni monokularji se uporabljajo samo za manj zahtevna opazovanja

Med prednosti monokularjev so:

  1. Velikost in teža: Monokularji so običajno manjši in lažji od dvojnega ali trojnega teleskopa. Zaradi tega so prenosljivi in primerni za uporabo na terenu, pri pohodih, kampiranju, na potovanjih in drugih aktivnostih, kjer je pomembno, da oprema ne zavzema preveč prostora.

  2. Enostavnost uporabe: Monokularji so zelo enostavni za uporabo. Za razliko od dvojnih teleskopov, kjer je potrebno pravilno usklajevanje obeh tubusov za doseganje pravilne slike, monokularji uporabnikom omogočajo hiter in enostaven ogled slike brez potrebe po prilagajanju.

  3. Večnamenska uporaba: Monokularji se lahko uporabljajo za različne namene, kot so opazovanje narave, gledanje športnih dogodkov, navtične dejavnosti, opazovanje zvezd in planetov, in še več. Nekateri modeli monokularjev imajo tudi vgrajeno kamero, ki omogoča fotografiranje ali snemanje videa.

  4. Cena: Monokularji so običajno cenovno ugodnejši od dvojnih teleskopov, kar pomeni, da so lahko dostopni za širšo množico uporabnikov.

  5. Vodoodpornost: Nekateri modeli monokularjev so vodoodporni, kar pomeni, da jih lahko uporabljate tudi v mokrih pogojih, kot so pohodi ali opazovanje divjine ob vodi.

Vse te prednosti monokularjev jih naredijo primernih za širok spekter uporabnikov in dejavnosti, kjer so pomembne mobilnost, enostavnost uporabe in vsestranskost.

Padajoče
Padajoče

Bodite obveščeni o novostih in ugodnostih

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje SLOVARMS d.o.o obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti , ki jih SLOVARMS d.o.o nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice SLOVARMS d.o.o zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice SLOVARMS d.o.o (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec SLOVARMS d.o.o se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: SLOVARMS d.o.o, Kraška cesta 67, 6215 Divača, Slovenija

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti.